این قدر درباره موفقیت و موضوعات مرتبط با آن مطلب در این اینترنت است که واقعا چیز جدیدی برای گفتن وجود ندارد. همه افراد در این باره اظهار نظر کرده اند و مطالبی را بیان کرده اند. قصد دارم در این نوشتار به شیوه ای دیگر درباره این موضوع بحث کنم. آن چه خودم یاد گرفتم را رو با آنچه از مربی بزرگ موفقیت “ جیم ران” ترکیب می کنم تا با نوشته های دیگر به یک همگرایی برسد و برایتان موثر باشد.درباره عادت بسیار نوشته ام اما آنچه قصد بیانش را دارم عادت های موفقیت آفرین است. منظورم از عادت های موفقیت آفرین چیست و چه کمکی به ما می کند؟
زمانی که شما شروع به شناخت عادت های خوب و بد خود می کنید و تصمیم می گیرید که یک عادت جدید را جایگزین و یا بودجود آورید، با مسائل گوناگونی روبرو هستید. یکی از این مسائل این است که این عادت در چه گروهی قرار می گیرید؟ یعنی جزو عادات رفتاری است یا جزو عادات غذاخوردن؟! و خیلی دیگر دسته بندی های مرتبط.
درباره موفق شدن نیز همین الگو حاکم است یعنی شما باید بدانید برای آن که موفق شوید چه عادت هایی را ایجاد کنید و این عادت ها در چه دسته هایی قرار می گیرد. قبلا گفته بودم که شناخت و دانش عادت یکی از عواملی است که باعث می شود، احتمال موفقیت در ایجاد آن افزایش یابد.
جیم ران در طی سخنرانی هایی که دارد، عادات موفقیت آفرین را در سه گروه قرار می دهید: توسعه شخصی ( Personal Development)، تعیین هدف ( Goal Setting) و استقلال مالی ( Financial Independence). یعنی هر کسی که می خواهد به موفقیت در زندگی دست یابد باید در این سه گروه عادت های کلیدی را ایجاد کند.
منظور از موفقیت در زندگی، رشد در تمامی ابعاد زندگی است. برای اطلاعات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید.
۱- توسعه شخصی:
شما باید برای توسعه شخصی خود برنامه داشته باشید و این برنامه شامل عادت هایی می شود که به مرور زمان شما آن ها را ایجاد می کنید: مثل کتاب خواندن، گوش دادن به فایل های صوتی که تاثیر مثبت دارند، صبح زود بیدار شدن، سپاسگذاری کردن، توسعه مهارت های ارتباطی و خیلی رفتارهای دیگر. این عادت ها باعث می شوند که شما از لحاظ شخصی و شخصیتی رشد پیدا کنید و پیشرفت نمایید.
۲- تعیین هدف:
اینقدر درباره هدف مطلب نوشته شده است که همه ما آن ها را از بر هستیم. هدف نیروی محرکه حرکت رو به جلو ماست به شرطی که باورپذیر باشد. یعنی کسی که تا حالا ماشین سوار نشده نباید به دنبال بنز باشد بلکه باید پراید سواری را یاد بگیرد!! این نکته بسیار مهم است البته نکات مهم دیگری هم وجود دارد که می توانید با یک سرچ درباره آن ها اطلاعات زیادی بیابید.
نکته دیگری که در اینجا بسیار مهم است مورد توجه قرار دهید فلسفه ” قبل شروع هر چیزی آن را پایان دهید است” می باشد. در بحث هدف گذاری یعنی قبل از شروع روز باید هدفتان در آن روز را مشخص کرده باشید. قبل شروع هفته باید هدفتان در آن هفته مشخص باشد. قبل از شروع سال باید هدفتان در آن سال مشخص باشد. این یعنی ریز کردن هفته همسو با رویا و آرزو هایمان. وقتی این کار را می کنیم یعنی عادت هدف گذاری را در خود ایجاد نموده ایم.
برای مطالعه مقالات بیشتر به اینجا مراجعه نمایید.
۳- استقلال مالی
وقتی بحث از پول می شود موضوع خیلی مهم است. اول بزارید استقلال مالی را تعریف کنیم: استقلال مالی یعنی اینقدر ثروت دارید که اگر فعالیتی نداشته باشید بدون کاهش کیفیت سطح زندگی تون می توانید به زندگی عادی تان ادامه دهید. چطور باید به این مرحله برسیم با دانش مالی که به ما کمک کند بتوانیم چرخه زندگی از کارمندی به سرمایه گذار رابرت کیوساکی را طی کنیم.
برای این منظور یکی عادات مهم ایجاد قانون ۶۰-۲۰-۱۰-۱۰ بخش مالی است. یعنی به ازای هر ۱۰۰۰ تومان درآمد باید آن را به چهار قسمت تقسیم نماید ۶۰ درصد صرف هزینه های جاری، ۲۰ درصد صرف سرمایه گذاری و پس انداز، ۱۰ درصد کمک به توسعه شخصی، ۱۰ درصد کمک به دیگران.
در این نوشتار سعی کردم سه گروه عادات های موفقیت آفرین را نام ببرم و مثال هایی بزنم. مطمئنا شما مثال های بسیاری خواهید یافت که در هر کدام از این سه گروه قرار می گیرد. از این به بعد اگر خواستید عاداتی را ایجاد نمایید ببینید در کدام حوزه قرار می گیرد تا به شما شناخت خوبی از آن بدهد.
دسته بندی عادت های موفقیت آفرین کدامند؟
1369