فواید کار تیمی بسار زیاد است علی الخصوص در کسب وکارها؛ اگر ازاین ظرفیت استفاده گردد، باعث ایجاد تحول شگرفی می شود. اگر شما مدیر باشید، مطمئنان موافق هستید که هر چه شما از ظرفیت های موجود تیم استفاده کنید ،بهتر می توانید به اهداف خود دست یاید و موفق تر باشید. فعالیت تیمی به مدیران کسبوکار اجازه میدهد تا بهترین استعدادهای اعضای تیم خود را شناسایی و آشکار کرده و بهترین نتایج ممکن را از طریق کار مشارکتی تحقق بخشند. پژوهشهای بسیاری تاثیرات تیمسازی و فعالیتهای خاص برنامهریزی شده برای تیمها را در ارتقای رفاه، بهرهوری و روحیه کارکنان و موفقیت در کسبوکار اثبات کردهاند.
اکثرا به افرادی که دور هم جمع می گردند و کارهایی انجام میدهند تیم میگویند. در واقع تیم به مجموعهای از افراد گفته می شود که با تمرکز بر یک هدف و ارزش مشترک قصد دارند که هدفی را محقق کنند و به مرور زمان عملکرد مثبتی از خود نشان می دهند. مابین اعضای تیم به اندازهای وابستگی وجود دارد که تلاش میکنند مهارتها و شایستگیهای یکدیگر را ستایش کرده و توسعه دهند. داشتن یک تیم موفق، فوقالعاده سختتر از چیزی است که تصور میشود؛ زیرا تیمها از شخصیتهای انسانی تشکیل شدهاند و شناخت و همکاری با آنها به شدت پیچیده است.
واحد فروش نیز از این امر مستثنی نیست. با توجه به افزایش روز افزون رقابت کسب وکار، انتظارات مشتریان نیز افزوده می شود و برای بقای سازمان باید اقدامات متفاوت تری کرد. برای پیروزی در این شرایط رقابتی، داشتن افراد کاملا حرفه ای در خط مقدم فروش، الزامی است. می توان گفت که در کسب وکار امروزی، کیفیت ارتباط اعضای تیم فروش با مشتریان، یکی از عوامل تاثیرگذار بر حفظ کسب و کارها است. نیروهای فروش توانا و زبده، مهره های اصلی ستون فقرات سازمان هستند. در واقع تیم فروش برای مشتری ارزش و برای سازمان ثروت ایجاد می نماید. پس باید عملیات فروش را به یک تیم قدرتمند داد. بنابراین در اولین اقدام باید ترکیب تیم فروش و توانایی هر یک از اعضای تیم را مورد بررسی قرار داد. با چند تغییر در تیم و اصلاح مواردی می توانید سطح بهره وری عملیات فروش را ارتقاء دهید. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه شما را با ۱۷ قانون تیم داری آشنا می سازم:
- قانون اهمیت : برای دستیابی به عظمت، عدد ۱ عدد بسیار کوچکی است.
- قانون دیدگاه کلی: هدف مهم تر از نقش است.
- قانون جایگاه مناسب: کلیه بازیکنان جایگاهی دارند که در آن بیشترین ارزش را به تیم می دهند.
- قانون کوه اورست: همانقدر که چالش بزرگتر می شود نیاز به کار تیمی افزایش می یابد.
- قانون زنجیر: توانایی یک زنجیر می تواند متأثر از ضعیف ترین حلقه آن باشد.
- قانون عامل شتاب دهنده: تیم های برنده بازیکنانی دارند که کار را به پیش می برند.
- قانون قطب نما: بینش به اعضای تیم جهت و اطمینان می بخشد.
- قانون سیب گندیده: نگرش های پوسیده تیم را به تباهی می کشد.
- قانون قابل اطمینان بودن: در هنگام ضرورت هم تیمی ها باید قادر باشند که روی یکدیگر حساب کنند.
- قانون بها: هیچی تیمی نمی تواند به توانایی های بالقوه خود دست یابد مگر اینکه بهای آن را بپردازد.
- قانون تابلوی اعلان وضعیت: هرگاه تیم بداند که در چه وضعیتی قرار دارد، آنگاه می تواند تغییرات لازم را انجام دهد.
- قانون نیمکت ذخیره: تیم های فوق العاده، ژرفای فوق العاده دارند.
- قانون هویت: ارزش های مشترک تیم را تعریف می کنند.
- قانون ارتباط: تعامل سوخت عمل است.
- قانون برتری: رهبری عامل تفاوت دو تیم با استعداد یکسان است.
- قانون روحیه بالا: وقتی دارید پیروز می شوید، هیچ چیز آزار دهنده نیست.
- قانون پاداش: سرمایه گذاری در تیم به مرور زمان افزایش می یابد.
حالا شما با هفده قانون تیم و تیم داری آشنا هستید. سعی کنید این قوانین را رعایت کنید تا بتوانید حداکثر تفاوت را در تیم تان ایجاد نمایید.