یکی از مفاهیم اولیه کسب و کار که خیلی ها با آن مشکل دارند و نمی توانند آن را درک کنند، استراتژی است. این کلمه برای خود دنیایی دارد که اگر یک سرچ کوچک تو گوگل بزنید، متوجه می شوید که چه می گویم. این کلمه تاریخجه ای قدیمی دارد که اگر سرچی در گوگل بزنید با آن آشنا می شوید. هر کسی می تواند یک برداشتی از آن داشته باشد و من هم در این نوشتار قصد دارم که برداشت خودم از استراتژی را با شما به اشتراک بگذارم.
استاد بزرگوارم، محمدرضا شعبانعلی، به بهترین نحوه این کلمه را تعریف می کند. به نظر او، استراتژی یعنی تخصیص بهینه منابع.

تاکنون نتوانسته ام تعریفی بهتر از این برای استراتژی پیدا کنم. درباره استراتژی تا حالا کتاب های زیادی خوانده ام که همه به بررسی استراتژی و بیان اینکه بهترین استراتژی چی هست، پرداخته اند اما در آخر باز برگشته ام سر خط یعنی استراتژی یعنی تخصیص بهینه منابع.
کاربرد یک استراتژی این است که اگر درک درستی از آن داشته باشیم، می توانیم شانس تحقق اهداف سازمانی را افزایش دهیم و این باعث می شود که بقای سازمان تضمین یابد. وجود یک استراتژی به شما کمک می کند که بتوانید به راحتی نه بگویید. علف های هرز را از سر راهتان پاک کنید و به مسیر درست خود ادامه دهید.
چه چیزهایی برای موفقیت استراتژی نیازمند هستید؟
برای اینکه بتوانید استراتژی خود را با موفقیت پیاده سازی کنید باید بتوانید موارد زیر را درک کنید:
- درک وضع موجود: مهمترین چیزی که می تواند به شما کمک کند یک استراتژی با قدرت عمل کند. درک وضعیت موجود است. یعنی اینکه شما بدانید در چه نقطه ای هستید و با این استراتژی به چه نقطه ای می خواهید بررسید. یکی از ابزارهای خیلی عالی در این زمینه، ابزار هوش تجاری هست که وضعیت موجود را با واقعیت به شما نشان می دهد.
- خلاقانه بودن. عامل موفقیت یک استراتژی خلاقانه بودن و انجام چیزی است که تا حال کسی آن را انجام نداده است.
- ایمان داشتن. اینکه شما به رویکرد خود ایمان داشته باشید و نشان دهید که برای تحقق آن اقدامات درست را انجام میدهید و بر اساس خروجی های واقعی استراتژی را قضاوت می کنید نه بر اساس حدس و گمان.
- عملگرا بودن. اگر شما هزار استراتژی هم داشته باشید ولی در عمل نتوانید آن را پیاده کنید، انگار که استراتژی ندارید. بنابراین یک استراتژی خوب تبدیل به اقدامات می گردد که باعث می شود نتیجه آن رویت شود.
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با من در تماس باشید.