یکی از عوامل موفقیت افراد در زندگی این هست که با چه کسانی معاشرت و تعامل دارند. این موضوع آنقدر مهم می و ضروری است که جیم ران بزرگ جمله معروفی در این زمینه دارد که به “میانگین نفرات” شهرت دارد: “تو معدل میانگین پنج نفری هستی که بیتشرین ارتباط را با آن ها داری”.
این موضوع به اندازی عمومیت دارد که اکثر افراد موفق به آن به نحوی اشاره می کنند. در واقع منظور این است که اگر می خواهی در زندگی تغییر مثبت ایجاد کنی باید شبکه افرادی که با آن ها در ارتباط هستی را تقویت کنی. برای بهبود هر بعد زندگی باید با افرادی ارتباط بگیرید که درآن بعد قوی و موفق هستند.
شما می توانید با همه آدم ها در ارتباط باشید ولی شما با تعداد محدودی از آن ها شبکه سازی می کنید!! و همین شبکه است که باعث موفقیت شما می شود.

ما با چند نفر می توانیم دوست باشیم؟
یکی از اولین سوالات مربوط به تعداد دوستان هست. بزارید این موضوع را با مثال توضیحی بدم. از باراک اوباما در سال ۲۰۱۲ می پرسند که تو چند نفر دوست واقعی داری؟ یعنی کسی که اگر همین الان بهش زنگ بزنی و بگی فلان کار رو انجام بده بدون پرسش و لحظه ای درنگ اون را برات انجام می ده؟ وقتی به این سوال پاسخ داد، گفت شاید ۲ نفر و نه بیشتر!! امیدوارم متوجه عمق مطلب شده باشید. رئیس جمهور آمریکا با اون همه قدرت و ابهت میگه دو نفر بعد اصغر آقا تو چلغوز آباد میگه من ۵۰ تا رفیق فابریک دارم!!
ما با چند گروه افراد در ارتباطیم:
شما سه گروه ارتباطی اصلی دارید و مابقی خارج از این گروه هستند. مجموع این گروه ها نشان دهنده افرادی است گه شما با آن ها ارتباط دارید و در جال شبکه سازی هستید. این گروه ها عبارتند از:
دایره اول: نزدیکترین افراد به شما هستند و شما می توانید ۱۰۰ درصد رو ی این افراد حساب کنید. اگر از آن ها درخواستی داشته باشید بلادرنگ جواب می دهند و هیچ سوالی از شما نمی پرسند حتی یک دونه. یعنی اگر بهشون بگید برو فلانی رو بکش میگه چشم وسلام!! نه سوالی نه چرایی . فقط انجام میده و شما متقابلن شما هم همینطور با آن ها هستید. رابطه کاملا بر متقابل هست. این تعداد افراد نهایتا ۲ نفر هستند. ممکنه همسر یا اقوام نزدیک شما باشند ممکن هم هست نباشند یعنی دو نفر که هیچ نسب قومیتی با شما ندارند.
دایره دوم: تفاوت این افراد با دایره یا گروه اول، فقط در سوال پرسیدن هست. از شما می پرسند چرا؟ ولی بدون توجه به جوابی که شما به آن ها داده اید، اقدام می کنند. این گروه شامل ۳ تا ۵ نفر هستند. کسانیکه دوستی قدیمی با شما دارند.

دایره سوم: تفاوت این گروه با دو گروه قبلی در این است که در ازای کاری که انجام می دهند، چیزی می خواهند. در واقع با شما بده بستان می کنند و چیزی از شما می خواهند و در نهایت کار رو انجام می دهند ولی بر اساس تبادل. تعداد این افراد به ۷ تا ۸ نفر می رسد و معمولن روابط کاری با این افراد بسیار بلد هست.
دایره چهارم: مابقی افراد در این گروه قرار می گیرند و دو مشخصه اصلی سه گروه بالا که اعتماد و انجام بود را به صورت توافقی دارند. یعنی بر اساس منافع خوشان با شما معامله می کنند و ممکن هست در این معامله به شما خیانت هم بکنند چون منافعشان از جای دیگر تامین می شود.
در نهایت می توان گفت که شما تعداد دوستان واقعی شما کمتر از انگشتان یک دست هست!!

چطوری شبکه اراتباطی افرادمان را بهبود ببخشیم؟
برای ببالابردن کیفیت شبکه ارتباطی تان به نکات زیر توجه کنید:
- اهداف: بر اساس اهدافی که در زندگی دارید با افراد ارتباط بگیرید و با کسی شبکه سازی کنید که از شما قوی تر باشد.
- دوستان نزدیک: در زندگی شما یک یا دو نفر هستند که با شما بسیار صمیمی و در واقع سنگ صبورتان هستند. آنها را پیدا کنید.
- مشاور: سعی کنید در حوزه های تخصصی زندگی تان مشاور داشته باشید.
- حذف شماره موبایل های اضافی: در انتهای سال شماره کسانی که به آن ها نه زنگ زده اید و نه آن ها با شما تماس گرفته اند را حذف کنید. جا برای افراد جدید باز کنید.