یکی از ابزارهای بسیار خوب برای استخراج اطلاعات در دنیای وب #گوگل هست. اما نکته ای وجود داره که چطوری باید سرچ کنیم که در زمان معقول، اطلاعات مناسبی استخراج کنیم. پیش شرط استفاده از این ابزار داشتن مهارت #زبان_انگلیسی است، چون بر اساس این زبان سرچ می کنیم. گوگل یک ابزار تحقیقات بازار است و شما به عنوان یک صادراتچی باید بر آن مسلط شوید.
این مهارت رو بر اساس تجربه خودم در اینجا با یک مثال برایتان توضیح میدم. فرض کنیم میخام راجع به محصول خرما اطلاعات استخراج کنم. اولین قدم یه سر به #ترید_مپ میزنم و بعد میام سراغ گوگل!!
حالا به سبک زیر شروع به سرچ می کنم, اولین حالت سرچ عمودیه. یعنی میخواییم ببینم دقیقن کیا دارن خرما وارد می کنند.
۱- Dates importer/ distributer/ Supplier /wholesale / trader
2- Dates importer/ distributer/ Supplier /wholesale/ trader Company
3- list of Dates importer/ distributer/ Supplier /wholesale/ trader Company
4- به انتهای هر گروه از سرچ های زیر این دو تا رو واژه رو اد می کنم و از دوباره سرچ میکنم.
pdf /.xls
توجه کنید حتما نقطه ها باید باشه. در واقع به دنبال اطلاعات آماده هستیم که در قالب پی دی اف و اکسل هستند و اگه شانس باهاتون یار باشه می تونید پیداشون کنید.
۵- حالا تمام سرچ بالا رو بر اساس کشور هدف انجام میدم. مثلا آلمان کشور هدف منه.
List of Dates importer Germany .xls
نوع دوم سرچ، سرچ افقی هست که بر مبنای کاربردهای محصولتان هست. مثلا یکی از کاربردها خرما در صنعت شیرینی سازی است(مثال زدم، فردا نیاید بگید کی گفته!!). حالا میام دنبال شرکت های شیرینی سازی میگردیم. به جای کلمه خرما باید با کلمه شیرینی سازی سرچ کنیم.
نکته: سه صفحه اول نتایج گوگل برای بررسی بهتر هست. معمولن هر شش ماه یکبار این کار رو انجام بدین، تا از آبدیت اطلاعات بهره مند بشوید.
در انتهای سرچ، با مرتب سازی فایل ها به کار خود رو سرعت بدید. نتیجه ای که من از انجام این روش #جستجو_در_گوگل گرفتم این بود که حدود ۸۰ درصد اطلاعاتیکه در سطح وب پراکنده هست رو شما پیدا می کنید. شما چطوری در گوگل سرچ می کنید؟