امروز جلسه ای داشتم برای توسعه صادراتی یک محصول. یعنی یه جوری طرف زر میزد (ببخشید دیگه سعی کردم مودبانه ترین واژه رو استفاده کنم😅) اگه یه نفر عادی بود فک می کرد طرف استیوجابزه!! از این بلوفای که ایرانی ها عادت دارند بزنن. بعد از کلی فک زدن، از طرف پرسیدم تو چیکاره ای تو زنجیره تامینت؟ الان من باید چطوری با تو تعامل کنم؟ گفت نمی فهمم چی میگی؟ گفتم اگه میفهمیدی اینقده زر الکی نمیزدی!!!

لطفا قبل از مطالعه ادامه کپشن، عکس رو دقیق مطالعه کنید. این عکس درباره فرایند زنجیره تامین محصول کافه هست. ببینید تا قبل از صادرات چه نقش هایی وجود دارد که افراد می توانند داشته باشد. اهمیت درک این موضوع برای اینه که هر نقش تعریف می کنه که طرف چطوری باید در زنجیره تامین تعامل کنه و در نهایت چطوری پول دربیاره!! با توجه به تجربم، می تونم بگم در زنجیره تامین صادراتی شما یکی از نقش های زیر را به عهده دارید:
۱- Broker :
این نقش تو محصولات کشاورزی خیلی بولد هست. یک #بروکر محلی با کشاورزها و تولیدکننده ها دست اول در ارتباط هست. مشتری های این نقش، خریدار داخلی، تولیدکننده، شرکت بازرگانی یا یک صادرکننده هست.
۲- Producer
یک تولید کننده در حال تولید محصولی هستید و آن را به بازار داخلی و خارجی ارائه می دهید.
۳- Supplier
در این نقش می توانید یک محصول را یا از تولید کننده ها و یا بروکرهای مختلف تامین کنید. ممکنه خودتان هم تولید کننده باشید. مخاطبان این نقش شرکت ها، تجار و واردکننده های خارجی می باشند.
۴- Exporter or EMC
در این نقش، برای تولید کننده های مختلف، برنامه های #توسعه_صادرات ارائه می دهید و محصولات را به بازار خارجی ارائه می دهید.
۵- Agent/International Broker
یک #بروکر_بین_المللی منافع #خریدار رو تامین می کنه. می تونه هم شخص باشه و هم شرکت.
این همه گفتم که به اینجا برسم که لطفا خودتون رو درست معرفی کنید تا مخاطبتان بداند با کی طرف هست.یعنی عنوان شغلیتان رو واقعی بگید. اگه بروکر هستید نیاز نیست خودتون تولیدکننده بگید. چون اگه دروغتون مشخص شه اعتبارتان از بین میره. تعریف درست نقش باعث می شود طرفین، مسئولیت و انتظارات از یکدیگر رو به درستی تببین کنند.