صادرات چه نوع فروشی هست؟

توسط

تو چند مطالب قبلی، صادرات رو تعریف کردم. اونجا گفتم که صادرات شامل دو بخش فروش و بازرگانی هست. امروز میخام درباره فروش براتون بنویسم. چون امروز جلسه ای بودم که قصد صادرات محصولی رو داشتن برنامه ریزی کرده بودند که تا آخر سال ۱۰۰ کانتینر بفروشند و این اقدام تو دو ماه باید رخ می داد!!!

در تعاملات اقتصادی امروزی سه گروه وجود دارند: دولت، کسب وکار و مصرف کننده نهایی یا مشتری. هر دوتای اینها باهم که تعامل دارند باعث شکل گیری ۹ نوع تعامل می شود و در نهایت ۹ نوع فروش شکل می گیرد که مهمترین آنها B2B و B2C است. فروش شرکت به شرکت یا فروش_سازمانی و فروش شرکت به مشتری یا #فروش_انبوه.

صادرات در کدام گروه قرار می‌گیرد؟

برای تشخیص نوع فروش_صادرات باید سه عامل را در نظر بگیریم: حجم، زمان و تصمیم گیری. در صادرات کاملا مشخص هست که حجم خرید بالا است و اینکه مشتری سریعا خرید نمی کنه و در طی یک فرایند تصمیم گیری که کاملا منطقی است از ما خرید می کند. در پست #زنجیره_تامین درباره این موضوع نوشتم.

گفتیم دو نوع فروش داریم که اولی B2B که معروف به فروش سازمانی و دارای سه ویژگی حجم بالا، تصمیم گیری منقطی و در نهایت فرایند طولانی خرید هست؛ در مقابل فروش b2c کاملا احساسی، سریع و حجم و رقم پایین هست.پس در نتیجه صادرات یک نوع #فروش_B2B است.

چرا دانستن این موضوع مهم است؟

۱- ما می‌فهمیم که مشتری در طی یک فرایند که زمان بر هست خرید می کنه و انتظارتمون واقعی میشه. ممکنه تا شش ماه و شایدم بیشتر به طول بکشه.
۲- از لحظه ای که مشتری از ما قیمت گرفت تازه کار اصلی ما شروع میشه و باید با او ارتباط خود را حفظ کرده، با دادن اطلاعات بیشتر و درست به او در تصمیم گیری کمک کنیم.
۳- مشتری صرفا از ما قیمت نمی گیرد از تمام گزینه های در دسترسش قیمت میگیره. بنابراین ما باید خود را متمایز کنیم.

ممکن است بپسندید

نظر دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نمیشود.